SAMENVATTING | Bijzonder matig FC Twente komt met schrik vrij

FC Twente heeft op zaterdag de uitwedstrijd op bezoek bij Vitesse ternauwernood met een overwinning af weten te sluiten. De Tukkers speelden bijzonder matig op bezoek in Arnhem, maar wisten vlak voor tijd toch nog een overwinning te boeken (1-2).

FC Twente begon nog bijzonder sterk aan het duel. Na ongelooflijk matig verdedigen van Vitesse belandde de bal voor de voeten van Ricky van Wolfswinkel die vernietigend uithaalde. Daarna kreeg FC Twente een goed aantal kansen om de score uit te breiden, maar liet deze mogelijkheden onbenut. Uit het niets kwam Vitesse op gelijke hoogte. Hadj Moussa bereidde geweldig voor en via de voet van Robin Pröpper werd het via een eigen goal vlak voor rust nog 1-1. Mees Hilgers viel daarna geblesseerd uit, hij werd vervangen door Max Bruns.

In de tweede helft liet FC Twente aanvankelijk amper wat zien. Brenet speelde bijzonder zwak, meermaals kwamen er via slordigheden van hem kansen voor Vitesse. Kozlowski raakte de buitenkant van de paal, maar ook via Meerdink werd de thuisploeg meermaals gevaarlijk. Via de ingevallen Myron kwam FC Twente plots nog bijna op voorsprong, maar zijn inzet werd gekeerd.

Daarna bleef FC Twente aanzetten om de drie punten toch nog binnen te slepen. Tien minuten voor tijd is het juist Joshua Brenet die de 1-2 maakte. Uit een scrimmage belandt de bal bij de rechtsback die goed uithaalt. Vitesse werd daarna nog amper gevaarlijk, waardoor FC Twente de drie punten meeneemt naar Enschede. Met 50 punten is de achterstand op Feyenoord nu vijf punten. Feyenoord speelt op zondag de topper tegen PSV.

Opstelling FC Twente: Tyton, Brenet, Hilgers (Bruns, 45.), Pröpper, Smal, Kjolo (Regeer 61.), Sadílek, Steijn (Boadu, 61.), Vlap (Van Hoorenbeeck, 87.), Van Wolfswinkel, Rots (Van Bergen, 61.).

Lees meer:
0 reacties