Boadu in de basis bij FC Twente? "Een lastige keuze voor Oosting"

Boadu kijkt zijn ogen uit in De Grolsch Veste
Boadu kijkt zijn ogen uit in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor zondagmiddag in eigen huis met 0-1 van FC Utrecht en Myron Boadu kwam na 55 minuten als invaller binnen de lijnen. Trainer Joseph Oosting liet voor de wedstrijd al weten waarom de AS Monaco-huurling nog geen basisplaats heeft bij de Tukkers.

"Myron is een hele goede spits, maar we moeten hem fysiek opbouwen en optrainen", sprak hij bij ESPN. "De belangrijke maanden komen eraan en dan gaan we kijken hoever Myron ons kan helpen met onze doelstelling. Dat doen we zorgvuldig en altijd in overleg. Ik wil niet zeggen dat ik alles uitleg, maar bepaalde dingen probeer ik wel uit te leggen. Het moge duidelijk zijn dat de beste gaat starten", besluit Oosting over zijn puzzel in de komende weken.

Karim El Ahmadi is benieuwd wanneer de oefenmeester de voorkeur gaat geven aan Boadu. "Van Wolfswinkel maakt het in alles waar, niet alleen in zijn goals, maar ook in het coachen en drukzetten", legt hij uit. "Het is moeilijk voor een trainer om Boadu er nu in te zetten. Je kan er misschien straks in grote wedstrijden voor kiezen dat je misschien 'lager' gaat spelen en Boadu in de diepte gebruikt, dat je hem dan brengt. Maar het is ook moeilijk om Van Wolfswinkel er nu uit te halen. Hij doet het gewoon goed, scoort weer goals. Het is een lastige keuze voor de trainer, maar als iemand het kan, is het Oosting", besluit El Ahmadi.

Lees meer:
0 reacties