"Boadu loopt erbij alsof hij vier zandzakken op zijn rug heeft"

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-1 op bezoek bij directe concurrent AZ en René Wagelaar stoorde zich aan de invalbeurt van Myron Boadu. De AS Monaco-huurling wist bijna geen enkele bal vast te houden en kon ook weinig gevaar stichten tegen zijn oude club. 

"Die loopt erbij alsof hij vier zandzakken op de rug heeft", vertelt René Wagelaar bij VoetbalTijd. "Is hij fit? Wat heeft hij? Je (Roy Hoogeslag zit ook aan tafel, red.) mag natuurlijk medisch niet alles vertellen, maar hij loopt erbij alsof hij zegt: 'Haal me er maar weer af na een minuut'", constateert hij. 

Hoogeslag, het hoofd van de medische staf bij FC Twente reageert vervolgens. "Hij heeft nu natuurlijk een periode van een hamstringblessure (opgelopen in het duel met Heracles Almelo, red.) gehad, waar hij van terugkomt", aldus Hoogeslag. "De gedachte is altijd dat als je weer bij de groep traint, je weer wedstrijdfit bent, maar dan ben je trainingsfit. Met wedstrijdminuten word je wedstrijdfit en met meerdere wedstrijden word je prestatiefit", weet hij.

"Toen hij binnenkwam, had hij die stap ook te maken", vertelt Hoogeslag over de aanloopperiode na zijn (tijdelijke) overstap vanuit Frankrijk. "Door zijn spierblessure heeft hij een kleine terugval gehad, dus moet hij die stappen weer maken. Ik denk in dit geval dat die recente spierblessure hem een 'setback' heeft gegeven. Ik denk dat het voor een profvoetballer normaal gesproken geen drie maanden duurt om wedstrijdfit te worden." 

Lees meer:
0 reacties