Boadu nog niet klaar voor basisdebuut: "Moet nog een stap bij"

Myron Boadu
Myron Boadu Foto: © NESimages

FC Twente versterkte zich deze winter met Myron Boadu en Anass Salah-Eddine. Voorlopig kan het duo nog op weinig speelminuten rekenen.

Boadu begon spectaculair in zijn debuut, maar kwam daarna niet meer tot scoren. "Salah-Eddine is wat fitter dan Myron. Ik vind dat er bij Myron nog wel een stap bij moet, met name in zijn inhoud", vertelt Joseph Oosting aan RTV Oost. "Dat krijg je alleen door te spelen. De belangrijke maanden komen er aan en dan is het belangrijk dat ze fit en scherp zijn."

Elke week worden er een aantal spelers die niet spelen teleurgesteld. Oosting probeert naar elk individu zo duidelijk mogelijk te zijn. "Ik snap dat sommigen willen spelen, maar het gaat erom dat je het met elkaar doet. Voetbal is een teamsport", legt hij uit. "Uiteindelijk gaat het erom wat je inbreng in wedstrijden is. Daar ben je dagelijks over in gesprek."

Zaterdagavond neemt FC Twente het op tegen Vitesse. Het gaat op en naast het veld alles behalve goed met de oude werkgever van Oosting. "Ik heb daar zeven geweldige jaren gehad en goeie mensen leren kennen", aldus de oefenmeester. "Het mag duidelijk zijn dat ik het heel jammer vind hoe het daar nu gaat."

Lees meer:
0 reacties