Boadu op de bank bij FC Twente: "Hij moet nog wat stappen maken"

Boadu kijkt zijn ogen uit in De Grolsch Veste
Boadu kijkt zijn ogen uit in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente gaat zaterdagavond op bezoek bij Excelsior, maar Myron Boadu krijgt nog geen basisplaats van trainer Joseph Oosting. De oefenmeester wil de aanvaller, die vorige week als invaller direct trefzeker was in de thuiswedstrijd tegen RKC, rustig brengen.

"We moeten voorzichtig met hem zijn”, vertelt Oosting op de website van Tubantia. "Dat heeft deels te maken met zijn fysieke gesteldheid, daarin moet hij nog wat stappen maken. Daarom doen we na een training wat extra werk met hem en zit hij ook nu nog even in het krachthonk", legt hij uit. "En ondertussen nemen we hem mee in onze manier van voetballen. Hoe willen we druk zetten? Wat is zijn rol daarin en met wie heeft hij een verbinding in het veld?”

Oosting beseft dat hij een luxeprobleem heeft, want Ricky van Wolfswinkel was vorige week ook trefzeker en de invallers Carel Eiting, Youri Regeer, Naci Ünüvar en Younes Taha lieten ook een goede indruk achter. "Dit is wat we willen”, constateert hij. "We hebben keus, veel keuze, en gaan daarbij weloverwogen te werk. Wat vraagt een wedstrijd, wat hebben we nodig tegen deze tegenstander en met wie denken we de ruimtes met en zonder bal het best te bespelen?” Leon ten Voorde laat weten dat Oosting nog twee vraagtekens heeft: wie gaat als rechtsback Driouech afstoppen en wie wordt morgen de linkerspits?

Lees meer:
0 reacties