Boadu toch naar FC Twente? "Dan valt er misschien over huur te praten"

Myron Boadu voor het duel met AZ in Alkmaar
Myron Boadu voor het duel met AZ in Alkmaar Foto: © BSR Agency

Myron Boadu lijkt deze zomer niet definitief naar FC Twente te komen. AS Monaco wil de 23-jarige spits niet opnieuw verhuren en zou maar liefst zeventien miljoen euro vragen. De Tukkers zijn zoekende naar een spits en denken aan Wout Weghorst en Boadu. Beide spelers lijken momenteel echter onhaalbaar.

Leon ten Voorde weet meer te vertellen over Boadu. "Monaco wil Boadu alleen maar verkopen", begint de clubwatcher bij De Ballen Verstand. "De eigenaar wil in eerste instantie het bedrag terug hebben dat ze ervoor hebben betaald. Hij is voor zeventien miljoen euro van AZ naar Monaco gegaan. Dat is bijna de helft van de begroting van FC Twente. Dat is onbetaalbaar."

Er kan dus voor nu een streep door de naam van Boadu. Ten Voorde: "Op dit moment wel, alleen is er nog bijna niks gebeurd in de voetballerij qua transfers. Je weet hoe clubs zijn: het kan straks half augustus zijn, dan kunnen ze hun spelers niet kwijt en moeten ze weer in de salarissen gaan snijden omdat zij ook een speler willen halen." 

"Dan valt er misschien over huur te praten. Maar dan moet je echt wachten tot het einde van de transfermarkt. Daar gaat FC Twente niet op wachten, denk ik. Je hebt begin augustus te veel wedstrijden om daar met één spits in te gaan", aldus Leon ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties