Boadu weer op de bank: "Geen enkele reden om hem er uit te halen"

Boadu kijkt zijn ogen uit in De Grolsch Veste
Boadu kijkt zijn ogen uit in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam, de nummer tien van de Eredivisie. Clubwatcher Leon ten Voorde verwacht niet dat Myron Boadu - die maandag scoorde in een vriendschappelijke wedstrijd tegen de reserves van Heracles Almelo - in de basis gaat beginnen.

"In die wedstrijd zie je dan wel... Heel veel mensen rond Twente roepen dan: Boadu moet er in, of die moet erin. Maar jij (Ralph Blijlevens, red.) hebt nu ook wel gezien dat hij inhoud mist, he? En dan kun je zeggen: maandagmiddag is geen referentiekader. Maar in dat soort wedstrijden zijn er wel momentopnames waarbij je kunt zien van: hij is er klaar voor of niet. Hij heeft fysiek echt nog wel moeite", legt de verslaggever uit in de Tubantia-podcast De Warming-up.

"Ik spreek wel eens wat mensen of ik lees dingen dat ze met een compleet andere voorhoede moeten gaan spelen, maar volgens mij staat Twente derde", vervolgt Ten Voorde. "Al was het afgelopen zaterdag absoluut niet goed, laat dat duidelijk zijn. Maar als Van Wolfswinkel niet ziek, zwak of misselijk is, dan speelt hij gewoon. En hij scoort ook gewoon: hij heeft elf goals gemaakt en acht keer in de basis gestaan. Er is geen enkele reden om hem er uit te halen", stelt hij.

Lees meer:
0 reacties