Boadu ziet transfer naar Twente als 'bandenwissel': "Wil loskomen"

Myron Boadu
Myron Boadu Foto: © Pro Shots

Myron Boadu koos in de zomer van 2021 voor een transfer naar AS Monaco. De spits kwam met hoge verwachtingen binnen in het Prinsdom, maar wist deze niet waar te maken. Het komende halfjaar wordt Boadu verhuurd aan FC Twente.

In Enschede wil Boadu zichzelf minder druk opleggen. "Ik ga gewoon zo hard mogelijk werken en dan vertrouw ik erop dat mijn kwaliteiten vanzelf naar boven komen", vertelt hij aan Voetbal International. "In een sterk team, met jongens om me heen die heel goed kunnen voetballen, die begrijpen dat we niet voor niets derde staan en die positie kunnen vasthouden. En misschien wel naar boven kunnen kijken."

De spits wil ook het plezier in het voetbal weer terugvinden. "Daar begint alles mee. Voetbal was werk geworden in Monaco, dat gevoel kende ik niet. De mensen die daar werken, kan ik niets verwijten. De jongens waren fantastisch, de trainer die er nu zit (Adi Hütter, red.) is ook een heel goede trainer. In het begin van dit seizoen hadden we effe iets, maar hij heeft het me verder nooit moeilijk gemaakt. Maar mentaal was het zwaar om zo lang geen onderdeel te zijn van het eerste elftal."

Zijn tijdelijke overstap naar FC Twente ziet de 23-jarige Boadu als een 'bandenwissel'. "Eerst reed ik stroef, nu wil ik weer loskomen en lekker soepel kilometers maken. Twente is een heerlijke club, met een sfeervol stadion. Spelen in zo’n ambiance heb ik ook gemist. Dertigduizend man elke wedstrijd, fantastisch. Ik heb genoten van mijn debuut, nu wil ik snel weer topfit zijn. Dat gaat niet heel lang duren."

Stiekem hoopt de aanvaller ook nog altijd op het Nederlands elftal. "Het kan heel snel gaan. Neem Brian Brobbey. Mensen waren heel kritisch op hem in het begin. Maar kijk nu: een beest gewoon. Hij hoort bij de topdrie van Nederlandse spitsen, minimaal", vindt hij. "En als ik mijn vorm weer vind, kan ik ook weer in aanmerking komen voor de nationale ploeg. Ronald Koeman heeft me ook ooit laten debuteren natuurlijk. Dus wie weet. Maar laat me eerst fit worden, zien we daarna wel hoe snel het gaat", aldus Boadu.

Lees meer:
0 reacties