Bobo-benaming 'Jut en Jul' doet onrecht. Echte prijs voor FC Twente

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

De Jut en Jul competitie, zo was de benaming van Louis van Gaal voor de Conference League. Afgelopen donderdag werd duidelijk dat deze benaming louter door een bobo aan een Europees toernooi kan worden geplakt. In zijn column in De Tubantia legt Leon ten Voorde uit tot welke intense vreugde eventuele plaatsing voor een Europees toernooi, in Twente kan leiden.

“Zou de gemiddelde supporter van FC Twente weten hoe precies de route eruitziet als er deze week Europees voetbal wordt afgedwongen? Europa League, Conference League? Wel of geen voorronde? Ik schat zo in van niet”, zo geeft Ten Voorde aan. “En wat maakt het ook uit als het moment eenmaal daar is. Dan gaat FC Twente Europa in en dat zorgt voor meer intense vreugde dan de tiende titel op rij van Bayern München of de 36ste - of is het de 37ste ? - van Ajax”.

De journalist geeft aan dat donderdagavond duidelijk maakte dat er van minderwaardigheid ten opzichte van het derde toernooi in Europa geen sprake kan en mag zijn. In Marseille relativeerde niemand meer dat het maar om plaatsing voor de Conference League finale ging en in Rome kon José Mourinho zijn tranen niet bedwingen na het halen van de finale van de zo genoemde Jut en Jul competitie.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand