Bormans maakt stap naar FC Twente: "Kreeg tranen in mijn ogen"

Merel Bormans bij SC Heerenveen
Merel Bormans bij SC Heerenveen Foto: © BSR Agency

Merel Bormans speelt komend seizoen in het shirt van FC Twente Vrouwen. De club uit Enschede presenteerde de verdedigster eind maart als nieuwe aanwinst. In de podcast devrouwachterdebal blikt de 24-jarige Bormans terug op het moment dat ze hoorde van de interesse van de latere landskampioen.

"De interesse is een beetje na de winterstop begonnen. In februari. Mijn zaakwaarnemer is daarmee in gesprek gegaan. Ik had aangegeven graag een stap te willen maken, naar een topploeg. Beter dan Twente kan natuurlijk niet", vertelt de huidige captain van SC Heerenveen Vrouwen. "Mijn doel was daarin ook wel echt Twente."

Vervolgens kreeg Bormans een telefoontje van haar zaakwaarnemer. "Hij zei: 'Merel, lijkt het je wat om volgend seizoen Champions League te spelen?'. Toen kreeg ik echt een brok in mijn keel, ik kreeg gewoon tranen in mijn ogen. Ik zei: 'dat lijkt me wel wat'. Ik was een beetje overdonderd. Super emotioneel. Hij zei dat Twente serieuze interesse had en dat ze wilden doorpakken. Dat was wel even een traantje waard", zegt de verdedigster.

Ze wist direct dat het om FC Twente Vrouwen ging. "Ik had bij mijn zaakwaarnemer wel aangegeven dat ik graag naar Twente wilde. Ik wilde graag in Nederland blijven en daar graag een stap omhoog zetten. Dat was echt heel mooi. Hij weet natuurlijk ook wat ik ervoor doe en wat ik ervoor gedaan heb. Voor hem was het alleen maar mooi om dit nieuws te kunnen vertellen. Ik bedankt hem ook heel erg en hij zei: 'jij hebt het zelf gedaan'. Dat was een compliment naar mij", blikt Bormans terug.

Lees meer:
0 reacties