Hugo Borst citeert Verbeek: "Bij FC Twente zaten criminelen"

Hugo Borst
Hugo Borst Foto: © Pro Shots

Hugo Borst is helemaal klaar met het supportersgeweld. Zondagmiddag ging het weer mis bij de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De columnist had het al wel verwacht na de 0-3 tussenstand.

"Het was niet de vraag of Feyenoord ging winnen, maar met hoeveel. Het was niet de vraag of de Klassieker gestaakt zou worden, maar in welke minuut. Als Ajax kansloos op achterstand zou staan, ging er gegooid worden. Daar sorteer je op voor", schrijft Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Wetende dat de beveiliging in de Arena al jaren lek is, verwacht je extra maatregelen. Maar net als bij meer Nederlandse profclubs, is Ajax de harde kern niet de baas."

Hij vervolgt: "In de studio van Langs de Lijn haalde Gert-Jan Verbeek misprijzend de schouders op. 'Gewoon dichtgooien, dat honk. Hebben ze een paar jaar geleden bij FC Twente ook gedaan. Daar zaten gewoon criminelen. Die maakten de dienst uit. Een goede gecoördineerde actie van Enschedese politie en de club maakte er een einde aan. Een inval en dus de boel langdurig op slot. En daarmee is veel ellende uitgebannen. Maar je moet het durven, natuurlijk'."

Volgens Borst komen de problemen ook door gebrek aan leiderschap bij Ajax. "Ajax verkeert in een diepe, diepe crisis. Voetbaltechnisch, maar toch vooral bestuurlijk. Wat er wordt gevraagd nu is senioriteit en autoriteit."

Lees meer:
0 reacties