Borst sneert naar voormalig FC Twente-speler: "Excuses tellen niet"

Hugo Borst op de tribune bij Sparta Rotterdam
Hugo Borst op de tribune bij Sparta Rotterdam Foto: © BSR Agency

Erik ten Hag won dit weekend met Manchester United de FA Cup ten koste van Manchester City. Hugo Borst vindt echter dat Ten Hag zichzelf verloochende met de tactiek die hij hanteerde.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft Borst dat de ploeg van Ten Hag maar 26 procent balbezit had in de finale. Prima. Er leiden meerdere wegen naar Wembley; wie niet sterk is, moet slim zijn. Countervoetbal kan bloedmooi zijn, vind ik. Maar Ten Hag zelf heeft er altijd op neergekeken. Kennelijk is dat veranderd. Domineren zoals Ajax in 2019 hoeft niet meer. "Wij waren de beste," zei Ten Hag bij de BBC. Grappig, Pep vond dat zijn ploeg beter was.

Borst vindt dan ook dat de coach het niet goed heeft gedaan de afgelopen twee jaar in Manchester. "De achtste plek van dit seizoen is zelfs beschamend voor een club met zo’n enorm budget. Wat zwak is: Ten Hag klaagt altijd over de waslijst aan blessures. Maar in topsport tellen geen excuses," sneert hij naar de voormalig FC Twente-speler.

Borst geeft aan waar hij zich aan ergert. "Het gaat ook nog eens over de manier waarop. Verbaasd keek ik zaterdagavond Match of the Day. Even heb ik gedacht dat in de beheersing van de Engelse taal lichte vooruitgang zat bij Erik. Maar na de gewonnen finale tegen City zei de Nederlandse gastarbeider tegen de Engelsman Gary Lineker: 'I tell you whole year'," aldus de columnist.

Lees meer:
0 reacties