Bosch krijgt compliment: "Hij heeft een geweldige mentaliteit"

FC Twente heeft dit seizoen de nodige jongens uit de eigen jeugdopleiding die belangrijk zijn voor het elftal van trainer Ron Jans. De oefenmeester is complimenteus over de talenten en ziet dat ieder z'n eigen pad bewandelt.

"Waar de één nu bijvoorbeeld verhuurd is, zoals Thijs van Leeuwen, om zoveel mogelijk minuten te maken. Heeft de ander, Daan Rots bijvoorbeeld, ontzettend veel minuten gemaakt", zegt Jans voor de camera van 1Twente Enschede. "Mees Hilgers staat in de basis. Jayden Oosterwolde gaat nog een beetje heen en weer, maar dat kan zomaar ook eens goed komen", meent Jans, die aangeeft dat het vorig seizoen ook niet vanzelf ging bij de linksback.

"Jayden heeft vorig jaar ook wel fysieke klachten gehad, dat gaat nu in ieder geval beter. Alleen corona heeft hem ook parten gespeeld. Vorig jaar was het ook niet altijd goed, maar hij stond er en dat had hij zelf afgedwongen. Hij had de flair, maar na de winterstop heeft hij ook wel zijn moeilijke periodes gehad. Maar dan wil je het seizoen erna gewoon beter. Dat schommelt bij hem tot nu toe nog een beetje. Het is aan hem, met hulp van ons, om daaruit te komen."

"Vroeger hadden ze het een keer over de patatgeneratie, dat geldt niet voor deze jongens."

Jesse Bosch moet ook genoegen nemen met een reserverol. "Hij heeft vorig jaar bijna alles gespeeld en moet nu heel vaak vanaf de bank komen. Daar moet je wel mee om kunnen gaan. Die jongen is mentaal zo sterk. Misschien houdt hij ook niet iets in, het is ook wel een beetje een binnenvetter. Maar hij heeft een geweldige mentaliteit", aldus Jans.

"Maar ik moet wel zeggen dat al die jonge jongens die hier uit de opleiding komen, willen werken, luisteren, investeren in zichzelf, die gaan heel goed met hun rol om", vervolgt de trainer. Je ziet ze ook beter worden. Vroeger hadden ze het een keer over de patatgeneratie, dat geldt niet voor deze jongens."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 NEC 24 9 36
6 Ajax 23 8 36
7 Go Ahead Eagles 23 5 34
Bekijk de hele stand