Boschker krijgt tip: "Misschien heeft hij daar wel een licentie voor"

In het vrouwenvoetbal was er de afgelopen jaren veel kritiek op de doelvrouwen. Volgens Bert van Losser zie je ook op Europees niveau weinig écht goede keepsters.

"Bijna niet...", is Tijmen van Wissing het met de presentator eens. "Ik zou ook gewoon een vrouw van 1.90 onder de lat zetten", is zijn tip in De Oosttribune. "Je zag het bij het Europees kampioenschap, daar ben ik bij geweest. In geen enkele andere sport zie je dat. Anouk Dekker, die was spits van FC Twente, die werd in één keer laatste vrouw gezet bij het Nederlands elftal."

De journalist gaat verder: "En die worden in één keer Europees kampioen. Dat kan in geen enkele andere sport. Dat je een spits in de Europese titelstrijd gewoon in je achterhoede zet. Het gaat om een EK-titel, daar heb ik het nog nooit gezien. Bij vrouwenvoetbal kan het."

"Er is heel veel winst te boeken in keeperstrainers", is het oordeel van Jan van Staa. "Sander Boschker is weer vrij, misschien heeft hij daar wel een licentie voor", doelt Van Wissing op de oud-doelman, die na dit seizoen stopt als keeperstrainer bij de mannen van FC Twente.

Lees meer:
0 reacties