"Boschker materiaalman? Zie je hem om 03.30 uur de was nog doen?"

FC Twente heeft zich dit seizoen al weten te verzekeren van deelname aan de groepsfase van de Europa League. Goed nieuws dus voor de club, al is dit niet helemaal het geval voor Sander Boschker. Hij moet door de Europese deelname stoppen als keeperstrainer.

"Nou, FC Twente is gesprek. Sander Boschker is een clubicoon, heeft een standbeeld voor het stadion staan", begint Tijmen van Wissing in De Oosttribune van RTV Oost. Bert van Losser ziet het niet gebeuren. "Volgend jaar promoveert Roda JC en dan moet FC Twente daar zaterdagavond om 21.00 uur spelen. Zie jij dan de grote Sander Boschker zondagochtend om 03.30 uur de was nog doen? Met alle respect overigens voor wie dat nu doet."

"Jacob Malki gaat met pensioen. Ik denk overigens dat die materiaalmannen in de Eredivisie echt weken maken van zo'n 60 tot 70 uur. Dat doet een trainer natuurlijk ook, maar ik denk dat dat wordt onderschat. Maar Sander Boschker maakt de opleiding niet af en je hebt een licentie nodig om actief te zijn als keeperstrainer. Hij is gestopt en als je Europees voetbal gaat spelen, dan heb je die licentie nodig. Boschker mag gewoon niet op de bank zitten. Eén van de mogelijke opties is dan materiaalman. Maar goed, ik moest ook fronsen toen ik het hoorde", aldus Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties