Boschker uit zich over conflict met UEFA: "Dat vind ik belachelijk"

Sander Boschker
Sander Boschker Foto: © NESimages

Vanaf 2017 was Sander Boschker keeperstrainer bij FC Twente. Vanwege gezondheidsproblemen maakte Boschker de overstap binnen de club naar materiaalman. Samen met Jacob Malki gaat hij FC Twente op deze manier helpen.

"Allereerst lijkt het me heel erg leuk om te doen, maar het is ook één van de belangrijkste taken binnen een selectie", vertelt Boschker in gesprek met Sportnieuws.nl. "Je moet niet vergeten hoe belangrijk materiaal is. Dat vergeten mensen nog weleens. En voor iedereen die heel denigrerend daarover doet, daar hoef ik niets van te weten."

Om komend seizoen nog keeperstrainer te zijn bij FC Twente, moet hij het diploma Goalkeepercoach 3 verkrijgen. "De UEFA heeft dat verplicht gesteld en dat is hun goed recht, maar ik snap er vrij weinig van", uit Boschker zich. "Ik ben tien jaar keeperstrainer en moet ineens het papiertje halen. Dat vind ik belachelijk. Ik ben van mening dat ze rekening moeten houden met 'oudere' keeperstrainers, die al jaren in het vak zitten. Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken. Ik moet er ook wel om lachen." 

De 67-jarige Malki is al ruim 27 jaar in dienst bij de club, zo lang gaat Boschker het niet doen. "Ik zal niet zolang als hem blijven zitten, want dan ben ik hoogbejaard", lacht Boschker. "Maar ik heb heel veel respect voor hem, maar ook voor zijn zoon en andere mensen die bezig zijn met het materiaal. Ik blijf erbij: materiaal is heel erg belangrijk en daar moet je zuinig mee zijn", besluit de eenvoudig Oranje-international.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand