"Bosz neemt vaak Krüzen mee, maar hij zal niet naar FC Twente gaan"

Peter Bosz naast Hendrie Krüzen op de bank bij Bayer Leverkusen
Peter Bosz naast Hendrie Krüzen op de bank bij Bayer Leverkusen Foto: © Pro Shots

FC Twente is voor komend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De club uit Enschede liet deze week weten dat de aflopende contracten van assistent-trainers Ivar van Dinteren en Adrie Bogers formeel zijn opgezegd.

"Dat is heel logisch", reageert FC Twente-watcher Tijmen van Wissing bij De Oosttribune. Volgens presentator Bert van Losser zou dat de deur kunnen openen voor droomkandidaat Peter Bosz. "Hij neemt vaak Hendrie Krüzen mee, maar Hendrie Krüzen zal niet naar FC Twente gaan", laat Van Wissing weten.

"Maar Rob Maas is wel zo'n type die vaak in het kielzog meegaat met Bosz", vervolgt Van Wissing. "Ik denk dat Bosz ook iets meer te eisen heeft dan een andere trainer van een andere statuur. Dus ik vind dit een heel logisch besluit. Het kan maar zo zijn dat er alsnog een plek ingeruimd wordt voor Van Dinteren. Dat kan in een later stadium. Het is heel logisch, wie er ook trainer wordt."

Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa snapt wel dat FC Twente de contracten van Van Dinteren en Bogers in eerste instantie heeft opgezegd. "Het is ook een stukje veiligheid. Je moet de hoofdtrainer niet opzadelen met allemaal assistenten als het niet nodig is. Dat kan altijd nog", aldus Van Staa.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand