Succestrainer O21 vertrekt: "Mijn persoonlijke doel is bereikt"

Jouad Boufarra
Jouad Boufarra Foto: © Pro Shots

Jouad Boufarra gaat na dit seizoen eveneens als Herman Kamminga, de FC Twente/Heracles Academie verlaten. Sinds het seizoen 2022-2023 heeft Boufarra samen met Nicky Kuiper de leiding over de Onder 21-selectie van de Academie, dat in het najaar kampioen werd.

"Tijdens mijn periode hier heb ik veel spelers uit de Academie zien debuteren bij en/of gecontracteerd zien worden door de eerste elftallen", opent hij trots in gesprek met de FC Twente/Heracles Academie. Zelf ontwikkelde hij zich ook. "Na twee seizoenen vertrek ik met meer kennis en kunde dan toen ik binnenkwam. Daardoor kan ik concluderen dat mijn persoonlijke doel is bereikt."

"Twee seizoenen lang hebben we binnen ons team met een hele goede en diverse staf kunnen werken. In deze samenwerking stonden bevlogenheid en vertrouwen in elkaar centraal." Wel wil hij nu nog algeheel kampioen worden. "Er is ons er alles aan gelegen om deze periode maximaal af te sluiten met elkaar. De sportieve uitdaging is immers helder, namelijk het winnen van de finale om de algehele nationale titel op zaterdag 8 juni."

Maarten van Wesenbeeck, manager van de academie, betreurt het vertrek van het duo: "Herman en Jouad hebben op hun eigen manier veel betekend voor de FC Twente/Heracles Academie. Namens de gehele Academie wil ik beide trainers bedanken voor hun inzet en veel succes wensen in de rest van hun trainerscarrière. "

Lees meer:
0 reacties