Braafheid openhartig: "Denk dat ik meer zenuwen had dan Engelaar"

FC Twente kende in 2008 een sterke selectie met spelers die uitgroeiden tot internationale bekendheden. Onder hen ook Orlando Engelaar, die als speler van FC Twente schitterde met Oranje op het Europees Kampioenschap.

Aangeschoven in KICK 't MET blikken Orlando Engelaar, Eljero Elia en Edson Braafheid op die tijd. De twee laatstgenoemden waren destijds nog geen international en keken met trots naar hun collega van FC Twente. Elia over Engelaar in Oranje: "Ik was supertrots man. F*cking trots. Voor ons was het ook van: wij moeten daar komen." Braafheid vult aan: "Een van onze spelers die zat daar, dus dat was motivatie en inspiratie. Zo van: Als hij het kan, dan kunnen wij het ook. En behalve wat ik eerder zei het gevoel voor de buis geplakt zijn... Ik denk dat ik meer zenuwen had dan Engelaar, alleen omdat ik wilde dat hij het goed zou doen. Maar dan zie je hem groeien. En de potentie die iedereen in hem zag is op dat podium tot bloei gekomen, gruwelijk."

Engelaar glundert van trots en reageert kort. "Ja man. Dat is mooi om te horen. Ik heb natuurlijk precies hetzelfde daarna. Zij kwamen na mij. Om ze te zien schitteren in de WK-finale en te zien spelen, ja man."

Lees meer:
0 reacties