Braafheid over FC Twente-tijd: "Voor mij heel cruciaal geweest"

Orlando Engelaar, Edson Braafheid en Eljero Elia speelden alledrie twee seizoenen bij FC Twente. Of de club uit Enschede destijds de ideale tussenstap was voor de drie voetballers, om daarna naar het buitenland te gaan?

Zo wil Braafheid het niet noemen. "Het is voor mij heel cruciaal geweest, in mijn carrière. Ik zie het niet als tussenstap, het was gewoon echt de stap die ik nodig had om naar de top te gaan", zegt hij in het Ziggo Sport-programma Kick 't Met. "Eén, de top van Nederland, en wat mij dan gelukt is, de top van Europa."

Wie daar een belangrijke rol in hebben gespeeld, zijn Fred Rutten en zijn technische staf. "Daar hebben Fred Rutten en zijn technische staf wel het verschil gemaakt. In mijn denkwijze van voetbal. Op het veld en buiten het veld heeft hij bij mij daar een behoorlijke groei gecreëerd", merkt Braafheid op.

Elia geeft aan hoe belangrijk die staf voor hem is geweest. "Met die staf kwam je in een warm badje. In het begin was het echt wreed, het was een hele omschakeling voor mij. Ik ging op mezelf wonen, eigen verantwoordelijkheid nemen voor heel veel dingen. Edson bekommerde zich wel om mij."

"Als ik echt te ver ging, dan kwam Orlando, haha. Zonder hen, ook met Edson en Orlando, was ik nooit zover gekomen. Het was de juiste setting, het juiste moment", aldus de oud-aanvaller.

Lees meer:
0 reacties