Brama: "Als hij niet wilde afwerken werd hij van het veld gestuurd"

Wout Brama bij de spelersbus van FC Twente
Wout Brama bij de spelersbus van FC Twente Foto: © Pro Shots

Marko Arnautovic staat met Oostenrijk om 21.00 uur op het EK tegenover Frankrijk. Beginnen zal de oud-Tukker waarschijnlijk niet, maar minuten maakt de extravagante Wener bijna altijd.

"Toen Marko zeventien was en bij FC Twente kwam, blaakte hij al van het zelfvertrouwen", herinner Wout Brama zich bij de NOS. "Hij maakte de A1 hoogstpersoonlijk kampioen en liet de hele ploeg beter spelen. Hij was fysiek goed, had uitstekende technische capaciteiten, maar had bovenal iets wat heel veel Twentenaren niet hebben, namelijk schijt aan de hele wereld."

Arnautovic viel gelijk erg op. "Het boeide hem helemaal niks wat anderen van hem dachten. Het motto was: ik ben Marko Arnautovic, wen er maar aan." Na zijn eerste invalbeurt verklaarde hij al de beste speler van FC Twente te zijn. "Maar dat leerde de trainer (Fred Rutten) hem snel genoeg af", vertelt Brama.

"Als Marko bijvoorbeeld geen zin had in het afwerken, dan kon hij inrukken en werd hij van het trainingsveld gestuurd. Als hij te laat bij de wedstrijden kwam, mocht hij alleen maar warmlopen en weer gaan zitten en dat vijf keer achter elkaar", besluit Brama.

Lees meer:
0 reacties