Brama bedacht eigen prestatiecontract: "Wout is een icoon van de club"

Wout Brama
Wout Brama Foto: © NESimages

Voor de vijtiende keer begon Wout Brama afgelopen week aan zijn voorbereiding op een nieuw seizoen met FC Twente. De middenvelder tekende dit seizoen, op eigen initiatief, een prestatiecontract.

FC Twente wilde graag door met een fitte Brama en hij kwam zelf met een constructie waarover beide partijen enthousiast waren, zo meldt De Tubantia. "Dit had ik bij geen andere club gedaan", zegt Brama. "Maar ik ben een tijd geblesseerd geweest, dan moet je reëel zijn en op een andere manier meedenken met de club. Ik heb nu een lager vast salaris en zal zelf moeten bijverdienen als ik fit ben."

Na zijn vakantie kwam Brama tot een overeenkomst met Twente. Technisch directeur Jan Streuer vindt het vanzelfsprekend dat er voor Brama een alternatieve route is gekozen. "Bij iedere andere speler die zo lang geblesseerd was geweest, hadden we normaal gesproken een andere afweging gemaakt. Maar Wout is een icoon van de club en verdient een andere behandeling.”

Brama heeft de afgelopen maanden veel nagedacht over zijn toekomst. "Mijn contract liep af, dan ga je nadenken wat je gaat doen als je hier niet kan blijven”, vertelt hij. "Ga je naar een andere club, of ga je stoppen? Ik word in augustus 36, het is de blessuretijd van mijn carrière. Ik ben in 2018 teruggekomen en dacht: over twee jaar zie ik het allemaal wel. En ik zit hier nu nog steeds."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand