Brama was bij Engelse topclub: "FC Twente kan nog stappen zetten"

Wout Brama tijdens afscheidsduel
Wout Brama tijdens afscheidsduel Foto: © Pro Shots

Wout Brama stopte in de zomer van 2023 met profvoetbal. De oud-middenvelder van FC Twente was altijd tot op het bot gemotiveerd, en wilde zichzelf constant verbeteren. Brama snapt dat niet elke speler hetzelfde is qua karakter, en ziet dat ze in Engeland de verantwoordelijkheid vaak bij de spelers zelf neerleggen.

"Eind vorig jaar was ik op bezoek bij Manchester United", begint Brama bij Voetbal International. "Daar lieten ze de spelers ook best wel vrij, vond ik. Alles is daar aanwezig. De beste koks, alle denkbare programma’s om beter van te kunnen worden."

De oud-middenvelder vervolgt: "Maar ze laten toch wel een bepaalde vrijheid bij een speler. Ze hebben bijvoorbeeld van die ringen waarmee je alles kunt tracken van een speler, van zijn slaap tot aan alle data van zijn fysieke inspanningen."

"Een uitstekende innovatie, denk ik dan. Laat spelers die dingen vooral dragen." Toch vindt Brama wel dat het de verantwoordelijkheid, en de motivatie, van de speler zelf moet zijn. "Bij Manchester United laten ze die keuze echt bij de speler. “Als diegene zich er niet prettig bij voelt, dan gaan we dat niet doen.”

"Vind ik ergens ook wel mooi. Je moet als club alles aanbieden, daarin kunnen wij bij FC Twente echt nog wel stappen zetten op een aantal vlakken. Maar een speler moet er wel achter staan. Hij moet er energie van krijgen, in plaats van dat het hem energie gaat kosten", aldus Brama.

Lees meer:
0 reacties