Brama: "Echt heel speciaal dat Bryan Ruiz ons heeft uitgenodigd"

Bryan Ruiz en Wout Brama juichen
Bryan Ruiz en Wout Brama juichen Foto: © Pro Shots

Wout Brama kijkt uit naar de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz. FC Twente reist in december af naar Costa Rica om tegen LD Alajuelense te spelen.

"Het is echt heel speciaal dat Bryan ons samen met zijn club heeft uitgenodigd", vertelt Brama op de officiële website van FC Twente. "Het wordt voor Bryan een indrukwekkende dag en ik vind het heel erg leuk dat we daarbij mogen zijn met FC Twente. Af en toe heb ik nog weleens contact met Bryan. Ik merk altijd dat hij een bijzondere band met FC Twente heeft."

Brama kan zich de goalgetter nog goed herinneren. "Ondanks de heldenstatus die Bryan in Twente had was hij enorm bescheiden. Bryan was echt down to earth. Qua karakter paste hij hier goed in de regio. Het was superfijn om een speler als Bryan in de ploeg te hebben", geeft de middenvelder aan. "Hij had nooit het hoogste woord in de kleedkamer of was van de grappen en grollen, maar had wel een heel fijne persoonlijkheid."

Ook qua voetballer paste Ruiz goed bij FC Twente. "Hij was een buitenspeler zonder snelheid en dan moet je andere specifieke kwaliteiten hebben. Bryan had een prachtige lichaamsschijnbeweging in huis. Ik kan me een thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag goed herinneren waarin hij oog-in-oog met de doelman ijzig kalm bleef en op die manier scoorde. Feyenoord-thuis, waarin hij inviel na zijn blessure en meteen scoorde in de laatste minuut, was ook zo'n moment", aldus Brama, die het niet erg vond dat Ruiz na interlands bijna nooit trainde.

"Dat hij de laatste de training er niet bij was boeide ons als ploeg natuurlijk niet", vervolgt hij. "De trainers haalden hem er ook nooit uit. Die kenden zijn kwaliteiten. Net als Roberto Rosales had Bryan een andere soort mentale hardheid. Zij klaagden nooit, werkten hard en gingen gewoon spelen. Zoals ze met vuur en passie voor hun land spelen, zo deden ze dat bij ons ook."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand