Brama: "Het is allemaal al mooier dan het vooraf uitgetekend was"

Wout Brama
Wout Brama Foto: © Orange Pictures

Wout Brama heeft besloten na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten. De 36-jarige middenvelder vindt het een raar vooruitzicht, maar is ook realistisch.

"Het is niet zo dat ik denk, wat een schande dat ik nu op mijn 36ste afscheid neem. Ik weet zelf ook wel dat het afscheid eraan zat te komen", zegt Brama voor de camera van RTV Oost. "Toen ik terugkwam uit Australië in 2018 dacht ik, als ik nog twee jaar hier zou voetballen zou dat supermooi zijn. Intussen ben ik met mijn vijfde seizoen bezig. Dus voor mij is het allemaal al mooier dan het vooraf uitgetekend was. Dus ik ben megablij dat ik hier nog vijf jaar gespeeld heb en m'n carrière kan afsluiten."

Brama moet op zoek naar een nieuwe passie. "Voor camera's ben ik vaak heel rationeel en ik denk daar ook vaak zo over. Maar natuurlijk zit er ook veel gevoel bij", vertelt hij. "Het is niet makkelijk om te stoppen met iets wat je passie is. Eigenlijk ga je in je leven op zoek naar je passie en dat doe je dan tot je pensioen waarschijnlijk. Misschien dat je af en toe een keer wisselt van baan, maar heel veel anders zal het niet zijn. Dat is voor mij natuurlijk heel erg anders. Daar kijk ik heel erg naar uit, ik denk dat er heel veel dingen zijn die je nu wel kan doen, die je als voetballer niet kan doen. Maar er zijn ook heel veel dingen die ik ga missen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand