Brama legt uit: "Dan was ik misschien wel weggegaan bij FC Twente"

Wout Brama en Ron Jans
Wout Brama en Ron Jans Foto: © Orange Pictures

Wout Brama keerde in 2018 terug bij FC Twente. In de Keuken Kampioen Divisie was Gonzalo Garcia de trainer van FC Twente, maar na de promotie werd Ron Jans aangesteld als de nieuwe coach. Dankzij Jans kreeg Brama weer plezier in het voetballen.

"Onder Garcia had ik een rottig jaar gehad, maar Jans heeft me echt het plezier teruggegeven in het voetbal en dat vond ik superfijn", zegt Brama tegen ESPN. "Ik heb hem bij PEC Zwolle meegemaakt maar ook hier in FC Twente. Hij kende mij natuurlijk ook van mijn tijd bij PEC Zwolle, en als hij niet was gekomen, dan was ik misschien wel weggegaan bij FC Twente."

Brama geeft aan waarom hij zo te spreken is over Jans. "Het is een hele menselijke trainer, hij geeft veel aandacht aan spelers. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat er een fijne sfeer is in het elftal, maar ook bij de club. FC Twente zat toen in een periode waar wij een trainer als Ron Jans goed konden gebruiken en hij heeft het ook perfect gedaan."

De oud-middenvelder zegt dat Jans veel belangstelling toonde in zijn spelers. "Hij gaf veel aandacht aan de persoon, daar is hij de beste trainer in die ik ooit heb gehad. Zo deed hij veel kleine gesprekken met spelers, want wij hadden veel spelers met krasjes."

"De laatste vijf jaar zaten we als club in de situatie waarin we niet de beste spelers konden halen, dus kregen we afvallers van de topclubs. Hij is goed in het vertrouwen geven van die spelers, zo wisselde hij ze niet te snel en dat vinden spelers gewoon heel prettig", aldus Brama.

Lees meer:
0 reacties