Brama onthult: "Heb echt schreeuwend tegenover Ten Hag gestaan"

Wout Brama en Erik ten Hag bij FC Utrecht
Wout Brama en Erik ten Hag bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Wout Brama krijgt een speciale afscheidswedstrijd bij FC Twente. De middenvelder zette na afgelopen seizoen een punt achter zijn carrière. Het duel zal worden gespeeld tussen het kampioensteam uit 2010 en een team van voetbalvrienden van Brama. Wie er gaat coachen, weet hij nog niet.

"Ik heb veel goede trainers gehad, daar moet ik nog iemand uit kiezen. Ik vind dat Erik ten Hag er zeker bij moet zijn. Maar ook Fred Rutten, Michel Preud'homme, Steve McClaren en Ron Jans. Misschien Rini Coolen, omdat hij mij mijn debuut heeft laten maken. We hebben een goede bank", vertelt Brama bij De Ballen Verstand.

Vervolgens gaat de middenvelder verder over Ten Hag. "Ik heb hem drie jaar als jeugdtrainer gehad. Wij waren soms vervelend voor elkaar. Wij botsten, omdat wij allebei dezelfde eigenwijsheid in onze flikker hebben. Als ik ergens achtersta en ik heb daar mijn argumenten voor, ben ik daar best wel moeilijk vanaf te krijgen. Ik had dat toen al."

"Ik heb echt schreeuwend tegenover Ten Hag gestaan", onthult Brama. "Ik moest mijn shirtje in de broek doen, dat vond hij heel belangrijk. Ik dacht: waar maak je je druk om? Hij schreeuwde over het hele veld: 'Wout, shirt in je broek!' Dan deed ik hem aan de voorkant iets in de broek. 'Ook je achterkant!', schreeuwde hij dan. Ik weet niet of hij dat nog steeds doet bij die jongens van Manchester, haha", lacht de voormalig voetballer. "Dat vond hij toen heel belangrijk. Dit was in de Onder-16, Onder-17, een andere tijd. Als jeugdspeler luister je wel wat beter dan als je een gearriveerde speler bent."

Lees meer:
0 reacties