Brama: "Praat daar niet graag over, geeft een vervelend gevoel"

Wout Brama werd in 2010 kampioen van FC Twente. De routinier keerde later terug bij FC Twente en pakte in 2019 de titel in de Keuken Kampioen Divisie.

De routinier keerde later terug bij FC Twente en werd in 2019 kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. "Ik wilde heel graag afsluiten bij FC Twente, maar dat kampioenschap blijft altijd wel bij me", zegt Brama bij FC Twente TV. "Dat was een heel zwaar jaar, met heel veel druk op de club en op de spelersgroep. Ook op mijzelf. Ik praat daar niet heel graag over, omdat dat altijd nog een beetje een vervelend gevoel geeft. Maar het is denk ik wel het meest belangrijke wat ik bij deze club heb bereikt."

Brama is daardoor de enige speler in Nederland die alle prijzen met dezelfde club gepakt heeft. "Willy Berends vertelde mij dat vlak voordat we kampioen werden in de Keuken Kampioen Divisie. Ik wist dat zelf eigenlijk helemaal niet. Het is natuurlijk bijzonder, omdat je normaal bij de club waarmee je kampioen wordt niet in de Keuken Kampioen Divisie gaat spelen. Door de periode die FC Twente heeft meegemaakt, gebeurde dat. Dan is het natuurlijk wel bijzonder dat je alle prijzen in Nederland gewonnen hebt", aldus Brama.

"Als je lang genoeg doorgaat, kom je aardig in de buurt natuurlijk", grapt hij. "Ik heb het geluk gehad dat ik meerdere prijzen heb kunnen winnen bij een club die mij veel gegeven heeft, dus dat is heel fijn. Er zijn niet veel spelers die prijzen kunnen winnen in Nederland, dan moet je vaak bij de top drie zitten. Mij is het wel gelukt bij een club die niet bij de top drie zit. Dat is wel bijzonder."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand