Brama: "Schimmelpenninck heeft een interessante kijk op zaken"

Wout Brama
Wout Brama Foto: © NESimages

Wout Brama loopt al lange tijd mee in de voetballerij, maar is geen doorsnee voetballer. De routinier hoopt zich ook buiten het veld te ontwikkelen.

"Ik volg het nieuws vrij goed", vertelt Brama in ELF Voetbal Magazine. "Via televisie, de regionale krant en podcasts. De Dag van Radio 1 vind ik interessant en verder luister ik voetbalgerelateerd de Cor Potcast, een regionale podcast over Heracles Almelo en FC Twente en De Beslissers van Wilco van Schaik en Neal Petersen. Die laatste podcast gaat in op het beleid van voetbalclubs. Het vakgebied waarin ik dus ooit hoop terecht te komen."

Brama is vanwege het grote aanbod aan podcasts gestopt met het luisteren van de Zelfspodcast van FC Twente-fan en journalist Sander Schimmelpenninck. "Ik ken hem niet, maar vind dat hij een interessante kijk op zaken heeft", legt hij uit. "Ja, iemand die uitgesproken is. Ik volgde het nieuws altijd al en als eind twintiger ging ik er meer over nadenken. Nu ik vader ben, is dat alleen maar toegenomen."

"Al ben ik geen ouder die zich constant zorgen maakt, hoor", vervolgt Brama. "Als individu kun je een klein verschil maken, maar wat betreft bijvoorbeeld klimaatverandering moet het systeem veranderen. Daarin moet de overheid een leidende taak hebben. Het kabinet moet in mijn ogen meer verantwoordelijkheid nemen dan nu gebeurt. Voordat je de verantwoordelijkheid in de schoenen schuif van de consument, zul je eerst de grote bedrijven moeten aanpakken. Zoals het nu gaat, werkt het niet."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand