Brama: "Vorig seizoen waren er op de training best veel ruzies"

Wout Brama
Wout Brama Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft een enorm gat geslagen met Ajax. Wout Brama ziet dat de voorsprong vijftien punten is, maar FC Twente presteert niet uitzonderlijk, terwijl Ajax het voor haar doen wel uitzonderlijk doet: uitzonderlijk slecht.

"Dat enorme verschil komt meer door Ajax dan door ons", beseft Brama in gesprek met TC Tubantia. "Wij pakken geen punt meer door het gedoe in Amsterdam. Als het in de organisatie een chaos is, dan sijpelt dat door naar beneden. Ajax is een grotere club en heeft veel meer financiële middelen om betere spelers te kopen, maar een team is geen optelsom van individuele kwaliteit", weet de voormalig middenvelder.

"FC Twente heeft een megagoed, homogeen team met vooral Nederlandse jongens, met de juiste leeftijd, de juiste karakters en een staf die bij de club past. En het is echt niet zo dat er nooit iets gebeurt. Vorig seizoen waren er op de training best veel ruzietjes, maar die werden wel meteen opgelost. Een beetje wrijving mag ook best", meent het clubicoon.

"We presteerden de laatste jaren als ploeg beter dan de stand van de club was", zegt Brama. "En dat is nog steeds zo. Het is nog maar vijf jaar geleden dat we in de KKD helemaal opnieuw moesten beginnen. Het is heel snel gegaan. FC Twente zit in een flow, het leeft enorm en de manier van voetballen spreekt aan".

"We zijn weer de afspiegeling van wie we moeten zijn. Maar voordat we structureel echt tegen de top 3 kunnen aanschuren, hebben we nog wat jaren nodig en moet de schuldenlast nog verder naar beneden. Naast de topclubs hebben AZ en FC Utrecht nog altijd meer te besteden. En kijk ook eens naar hun trainingscomplexen en die van ons. We hebben nog wat stappen te zetten", besluit Brama.

Lees meer:
0 reacties