Brama ziet kansen tegen kwakkelend Ajax: "Wij zijn een beter team"

Wout Brama
Wout Brama Foto: © Pro Shots

Ajax en FC Twente staan zaterdagavond tegenover elkaar. Het is een topper als gekeken wordt naar het verschil in punten tussen beide ploegen, maar Wout Brama vindt dat niet realistisch.

"Natuurlijk komt het mede door onze prestaties, maar dat het duel wat meer wordt opgeklopt komt toch vooral omdat bij Ajax minder gaat. Bij hen ligt de druk", aldus de middenvelder in gesprek met TC Tubantia. "Het is nog te vroeg in het seizoen om nu al conclusies te trekken. Wij en AZ doen het goed en zitten dicht op Ajax, Feyenoord en PSV, omdat zij punten laten liggen."

Ron Jans liet de afgelopen dagen meerdere keren weten dat 'dromen mag', maar Brama rekent zich nog niet rijk. "Pas als je op vijf a tien wedstrijden voor het einde nog op deze plek staat, wordt het echt leuk. Nu zegt het nog niet zoveel. Ja, het zegt dat we het tot nu toe heel goed hebben gedaan. Ik denk dat we het elke ploeg moeilijk kunnen maken. Niemand komt graag naar Enschede of speelt überhaupt graag tegen ons."

"Ik zag deze week een lijstje waarop stond dat Ajax nu tien punten minder heeft dan vier jaar geleden. In een normale situatie zouden ze die tien punten erbij hebben en zou niemand het nu over een top 5 hebben", vervolgt de routinier, die de topper een 'mooi meetmoment' vindt. "Tegen een superleuke tegenstander waar wij op dit moment zeker aan gewaagd zijn. Ajax kan hogere salarissen betalen en heeft daardoor individueel betere spelers, maar wij zijn een beter team."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand