BREAKING | 'FC Twente schakelt door naar Bijl': "Zijn nu bij elkaar"

Jeroen Bijl
Jeroen Bijl Foto: © Orange Pictures

FC Twente lijkt op zeer korte termijn een nieuwe algemeen directeur te benoemen, die Paul van der Kraan dit kalenderjaar moet opvolgen. Valentijn Driessen kwam dinsdagavond met nieuws bij Vandaag Inside.

"Volgens mij is de raad van commissarissen as we speak bij elkaar om een nieuwe directeur te kiezen", vertelt de chef voetbal van De Telegraaf. "Jeroen Bijl, ex-PEC Zwolle, die ook bij de hockeybond heeft gezeten. Daar is hij vertrokken naar aanleiding van dat er melding is gemaakt van grensoverschrijdend gedrag van de bondscoach. Die schijnt de belangrijkste kandidaat te zijn en ze hopen er vanavond een klap op te kunnen geven."

FC Twente leek in eerste instantie te gaan voor Jan Dirk van der Zee, die al jaren directeur amateurvoetbal is bij de KNVB. Johan Derksen kan er met zijn hoofd niet bij dat hij even de belangrijkste kandidaat was. "Mijn god. Hoe kan je zo'n man in beeld krijgen? Er komt al jaren alleen maar onzin uit die man", aldus Derksen.

"Eén of andere headhunter schijnt hem naar voren geschoven te hebben", legt Driessen uit. "Dat schijnt weer een vriend van hem te zijn en die kende weer iemand in de raad van commissarissen. Maar dat schijnt 'm toch niet te worden, want daar was ook weerstand voor."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand