BREAKING | Gemeente Enschede 'helpt' FC Twente: "Stuk gunstiger"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Orange Pictures

Leon ten Voorde laat weten dat FC Twente ook achter de schermen mooie stappen aan het zetten is. De club uit Enschede hoeft in de toekomst namelijk geen percentages van transfersommen meer af te dragen aan de gemeente Enschede.

"Het college van B en W heeft ingestemd met een voorstel van de Enschedese club om tot nieuwe afspraken te komen die voor FC Twente een stuk gunstiger uitpakken", schrijft hij op de website van Tubantia. "Omdat FC Twente inmiddels financieel een stuk stabieler is geworden en ook sportief niet meer te vergelijken is met de club van vijf jaar geleden, zijn de beleidsbepalers al tijden met de gemeente in gesprek om tot nieuwe afspraken te komen."

"Belangrijkste onderdeel daarvan is dat FC Twente jaarlijks een vast bedrag gaat aflossen en niet meer percentages van transfersommen hoeft af te staan", vervolgt de verslaggever. "Het college heeft inmiddels alles getoetst en heeft het licht op groen gezet, dat in mei moet leiden tot een positief advies in de raad", besluit Ten Voorde, die constateert dat de Tukkers tegenwoordig 'veel meer kapitaal' op het veld hebben staan. Zo is de kans groot dat FC Twente in de toekomst (forse) transfersommen gaat ontvangen voor spelers als Mees Hilgers, Michal Sadilek en Sem Steijn.

Lees meer:
0 reacties