BREAKING | Brenet veroordeeld tot celstraf: "Geen first offender"

Joshua Brenet op de tribune
Joshua Brenet op de tribune Foto: © Orange Pictures

Joshua Brenet is dinsdagmiddag veroordeeld voor een celstraf van een maand. Dat laat Tubantia weten.

Brenet werd twee keer kort achter elkaar betrapt in de auto zonder geldig rijbewijs, wat eerder al was ingetrokken. De verdediger van FC Twente verscheen dinsdagochtend, tot ongenoegen van de rechter, niet in de rechtbank. Zelf beweerde in eerste instantie Brenet dat hij niet wist dat zijn rijbewijs was ingetrokken, maar daar gaat de rechter niet in mee.

"Als je toch gaat rijden moet je op de blaren zitten. Hij heeft kennelijk geen oog voor de autoriteiten. Komt op mij over als doorvoetballen na rode kaart. Meneer is geen first offender meer, en komt niet naar de rechtbank om verantwoording af te leggen. Ik zie daarom geen reden om rekening te houden met verzachtende omstandigheden", oordeelt de rechter. Brenet liep nog in een proeftijd voor een veroordeling van huiselijk geweld.

Advocaat van de dertigjarige Brenet, Desiree Greven vindt een celstraf echt te zwaar en vindt dat de profvoetballer al ernstig gestraft is door alle aandacht en de media.

NU.nl weet ook dat het OM een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van een week had geëist. Bovenop de gevangenisstraf komt ook nog een taakstraf van twintig uur, die Brenet in 2021 voorwaardelijk was opgelegd voor de mishandeling van zijn vriendin.

Lees meer:
0 reacties