Brenet dicht bij rentree: "Hij kan een heel bepalende rol spelen"

Joshua Brenet op de schouders van de spelers van FC Twente
Joshua Brenet op de schouders van de spelers van FC Twente Foto: © BSR Agency

Curaçao neemt het volgende week in de strijd om WK-kwalificatie op tegen Barbados (6 juni) en Aruba (9 juni). Voormalig FC Twente-speler Joshua Brenet kan daar zijn rentree op de velden maken, want Dick Advocaat heeft de vleugelverdediger 'gewoon' opgenomen in zijn selectie. 

Brenet werd in maart ontslagen door de club uit Enschede en was sindsdien clubloos. "We weten allemaal wat er gebeurd is, maar ik heb hem erbij genomen omdat het een uitstekende speler is, die Curaçao heel goed kan gebruiken", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Daarnaast kan hij in de groep een heel bepalende rol spelen", constateert Advocaat, die ook Justin Kluivert en Tahith Chong nog hoopt te overtuigen om voor Curaçao te kiezen. 

"Ik heb bijna iedereen gesproken die in aanmerking zou kunnen komen voor het Curaçaose elftal", vervolgt de ervaren oefenmeester. "Een paar hebben eerlijk gezegd dat ze even willen wachten. Kluivert begrijp ik wel, die heeft al een aantal keer bij het Nederlands elftal gezeten. Tahith nog niet en daar heb ik wel een heel positief gesprek mee gehad. We hebben afgesproken dat we elkaar in augustus zien en dan kunnen bepalen of ze er bij zijn of niet", aldus Advocaat. 

Lees meer:
0 reacties