Brenet en Smal krijgen vertrouwen: "Maar het houdt wel een keer op"

Joshua Brenet tegen FC Utrecht
Joshua Brenet tegen FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Joshua Brenet en Gijs Smal weten dit seizoen geen indruk te maken bij FC Twente, terwijl ze vorig seizoen nog van grote waarde waren. Ook trainer Joseph Oosting ziet dat de twee vleugelverdedigers het dit jaar lastig hebben bij de Enschedese club. Ook tijdens de laatste wedstrijden ontbrak de vorm bij beide spelers.

"Joshua was tegen Excelsior goed, maar tegen Utrecht was het gewoon slecht", zegt Oosting tegen Tubantia. "Ik vond Gijs tegen Excelsior weer de oude Smal, maar tegen Utrecht was het niet goed." Een reden kan zijn, volgens Oosting, dat de twee backs nu te maken hebben met andere buitenspelers. "Een bepaalde type speler kan een ander beter maken."

Oosting legt uit: "Joshua speelde vorige week met Younes Taha voor zich en dat is een ander type dan Daan Rots. Dan zie je ook dat een speler, die in de top heeft gespeeld - zoals Brenet - daar heel gevoelig voor is."

"Met Daan weet hij precies wat hij kan verwachten en wanneer hij de bal krijgt", gaat de coach verder. "Dat is anders dan een speler die gaat dribbelen of kappen. Het is geen excuus, want Josh was slecht, maar zo’n samenwerking luistert heel nauw."

De kans is groot dat het tweetal gewoon in de basis staat tegen Go Ahead. "Uiteindelijk bepalen ze het zelf, maar ik hoop dat ze de tijd krijgen om te laten zien hoe goed ze zijn. Maar als ze over een nog langere periode niet presteren, dan houdt het wel een keer op. We zijn breed. We kunnen op rechts zo Sampsted neerzetten en op links Salah-Eddine. De concurrentie is groot", aldus Oosting.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand