Brenet krijgt groot compliment: "Dat is een geweldige kwaliteit"

Gijs Smal en Joshua Brenet werden de afgelopen weken met veel kritiek overladen. Het duo speelde tegen Go Ahead Eagles echter weer een keer een goede wedstrijd, zag ook Tijmen van Wissing.

"Ze wisselden hele goede met hele slechte momenten af, vond ik", opent Van Wissing bij de Oosttribune van RTV Oost. "Je moet nog steeds kritisch zijn, want (Thibo red.) Baeten kwam er een keer door bij Brenet en dat was ook echt een fout van Brenet. Maar hij was ook heel belangrijk, die assist was geweldig. In één keer passte hij hem door, dat is een geweldige kwaliteit en daarin zag je ook weer een vleugje van vorig jaar."

Ook Gijs Smal leefde op. "En die assist van Smal, dat was echt perfect trouwens, dat deed hij echt heel goed. Maar hij had ook momenten waarop hij de bal op heel lichtzinnige wijze kwijtraakte. Hij speelde een uur, maar uiteindelijk hebben die jongens ook even een geluksmomentje nodig."

Jan van Staa sluit zich bij Van Wissing aan. "Weken daarvoor hebben ze niet gebracht wat ze kunnen brengen. Opbouwend en aanvallend zijn dit geweldige spelers, maar dan moet je wel in die eindfase gaan komen."

"Nu kwamen ze daar een keer en is die eindfase ook een keer goed. Het is heerlijk om hiernaar te kijken, want je hebt extra aanvallende krachten van achteruit. Het lijkt erop dat ze de boodschap begrepen hebben", besluit de analist.

Lees meer:
0 reacties