Brenet bij FC Twente-feest: "Hij zat er ook wel mee in zijn maag"

Tijmen van Wissing is kritisch op de aanwezigheid van Joshua Brenet zondag. De op non-actief gezette verdediger deelde uitgebreid mee in de feestvreugde van FC Twente. 

Voor het uitvak ging Brenet, die veroordeeld is tot een celstraf, op de schouders. "Ik vond het heel opmerkelijk. We doen net alsof het die jongen allemaal is overkomen. Hij werd ook echt gezocht door Daan Rots", merkt Van Wissing op in Voetbalpraat. "Ik snap wel dat die jongen onderdeel is geweest van het hele groepsproces en heel belangrijk is geweest voor de sfeer. Ik vind het ook geen grote crimineel, maar het is hem ook niet overkomen." 

Volgens Van Wissing hadden Arnold Bruggink en Dominique Scholten van tevoren al moeten ingrijpen. "Niet Oosting, hij zat er ook wel mee in zijn maag. Het is ook niet zo dat het spontaan gebeurde, hij was de laatste weken steeds al bij de wedstrijden en in de catacomben. Dit hadden ze aan de voorkant al kunnen kanaliseren", aldus de verslaggever. "Je kunt hem best op een besloten feestje uitnodigen, maar niet zo voor het oog van alle camera's. Dat vind ik niet handig."

Lees meer:
0 reacties