"Brenet is in de persoonlijke duels ook minder, hij is wat laks"

FC Twente neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Go Ahead Eagles, de nummer zes van de Eredivisie. Jan van Staa denkt dat trainer Joseph Oosting een aantal spelers op scherp heeft gezet en dat de Tukkers zich willen revancheren na de (onnodige) nederlaag tegen FC Utrecht.

"Brenet en Smal zijn normaal de extra wapens aanvallend gezien. Die denderen dan over de buitenkanten heen", legt hij uit bij de Oosttribune. "Maar die spelers brengen niet wat ze moeten brengen en dan kom je in de problemen, want verdedigend zijn ze dan kwetsbaar en dan komt de concurrentie. Want die zitten ook te wachten: Salah-Eddine komt eraan, Regeer komt eraan, Sampsted kan er spelen. Smal en Brenet waren normaal zekerheidjes als ze in vorm zijn, maar als ze het aanvallend niet brengen... dan wordt het een probleem", waarschuwt Van Staa.

Tijmen van Wissing is in de statistieken gedoken. "Brenet wint de minste duels van alle verdedigers die minimaal 100 minuten hebben gemaakt, dus hij is in de persoonlijke duels ook zoveel minder. En hij is ook wat laks, dat had hij vorig jaar minder", stelt hij. "Want toen waren dat de belangrijke spelers in het aanvalsspel van FC Twente. Smal had 'dubbele cijfers' qua assists en dit jaar heeft hij 14 wedstrijden gespeeld en nog geen assist. Maar heeft het misschien ook te maken met andere buitenspelers? Want vorig jaar had je Misidjan en Cerny", aldus Van Wissing.

Van Staa haakt vervolgens in. "Het gaat erom: waar zijn die buitenspelers dan? Bij Smal en Vlap: Vlap is niet echt een man aan de lijn, dus die komt veel naar binnen", vertelt de voormalig FC Twente-trainer. "Dan zou hij (Smal, red.) in de 'overlap' er overheen moeten komen, maar met name in de eindfase en de passing... het duurt allemaal te lang of hij heeft het overzicht niet. Maar door die blessure (in de eerste seizoenshelft, red.) heeft hij het niveau nog niet. Of hij gaat ingrijpen? Nou, dat zou mij niet verwonderen", besluit Van Staa.

Lees meer:
0 reacties