'Brenet krijgt gewoon doorbetaald van FC Twente': "Heel sociaal"

Joshua Brenet blij met zijn treffer
Joshua Brenet blij met zijn treffer Foto: © BSR Agency

FC Twente neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Heracles Almelo, maar Joshua Brenet maakt na zijn veroordeling geen deel meer uit van de selectie. Leon ten Voorde beseft dat de vleugelverdediger zichzelf in de problemen heeft gebracht.

"Hij is een verbinder in de groep en zorgt voor een lach. Maar buiten het veld overziet hij niet alles en werkt hij zichzelf in de nesten", vertelt hij in de AD Voetbalpodcast. "FC Twente en Bruggink hebben het afgelopen jaar ongelooflijk veel energie in hem gestopt om hem te helpen. Dan komt er een 'ja', maar twee weken later is er toch weer iets aan de hand geweest met hem buiten het veld", blikt Ten Voorde terug.

"FC Twente wilde hem afgelopen zomer eigenlijk geruisloos verkopen", verklapt hij. "Alleen kwam hij niet weg. Ondanks alle hulp en gesprekken, die Brenet ook niet altijd nodig vond, is het toch weer misgegaan. Ze hebben hem constant geprobeerd te helpen, omdat ze vinden dat hij in de kern een goede jongen is. Alleen doet hij te vaak domme dingen. En nu houdt het echt op. Het is ook heel erg sociaal dat ze zijn salaris tot het einde van het seizoen doorbetalen, ondanks dat ze bezig zijn met het ontbinden van het contract. Ze willen hem helpen en niet laten vallen", constateert Ten Voorde.

Presentator Etienne Verhoef snapt dat niet. "Waarom? Hij heeft de club meerdere keren negatief verrast. Het is toch geen kind van twaalf", reageert hij. Ten Voorde haakt vervolgens weer in. "Soms zijn ze het wel", stelt hij. "Bij Brenet hoor je constant: hij lacht alles weg. Hij opent bij wijze van spreken de post niet als er wat binnenkomt. Het is voor een heel groot deel naïviteit. Dan kan je als club twee dingen doen. Ze kunnen de handen er vanaf trekken, dat hebben ze nu in bepaalde mate gedaan, maar ze willen hem niet laten vallen", besluit Ten Voorde over de snelle rechtsback.

Lees meer:
0 reacties