Brenet en Bosch trainen nog 'gewoon' mee bij FC Twente (update)

FC Twente wil op korte termijn van Joshua Brenet horen waar zijn toekomst ligt. De vleugelverdediger heeft een aflopend contract en kan daardoor transfervrij vertrekken, maar de Tukkers willen dolgraag met hem door.

“Ik denk dat Brenet zijn meerwaarde het afgelopen half jaar absoluut heeft laten zien, net als het hele team. We hebben hem ook een net voorstel gedaan, maar we hebben hem ook de tijd gegeven en een deadline", vertelt financieel directeur Martijn Hoogstoevenbeld bij het Youtube-programma VoetbalTijd. "We hebben hem wel vaker een deadline gegeven, maar het is goed dat hij nu meetraint en meespeelt", lacht hij.

"Maar er komt wel een moment dat je ook naar de club toe een besluit moet gaan nemen, temeer ook omdat de voorbereiding nu echt is gestart. En als je nog een speler moet halen op die positie moet je dat nog realiseren", vervolgt Hoogstoevenbeld. "Deze week gaan Jan en Ron opnieuw met hem in gesprek en dan moeten we kijken wat daaruit komt. Je wil daar zorgvuldig in zijn. We hebben ook een plan besproken met zijn zaakwaarnemer, maar we gaan het zien."

Rene Wagelaar heeft een duidelijk advies voor de voormalig PSV-speler. "Als je wil spelen en hij wil mee naar het WK: dan zou ik proberen bij Twente enkele jaren te tekenen, twee of drie zelfs zodat ik zekerheid heb met het 'hoogste' salaris wat ik eruit kan halen", legt hij uit. "En dan bleef ik lekker bij Twente, want dat is altijd top-5. Dan speel je in eigen land en speel je 33 van de 34 wedstrijden normaal gesproken", besluit Wagelaar.

Update: Joshua Brenet en Jesse Bosch staan vrijdagochtend - ondanks een aflopend contract - nog gewoon op het veld bij FC Twente, zo weet Leon ten Voorde te melden op de website van Tubantia. Het is nog niet bekend of Brenet zondag ook meedoet in de oefenwedstrijd tegen FC Nordsjaelland. Voor Bosch, die nog altijd geen nieuwe club heeft gevonden, is het vandaag wel zijn laatste training.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand