Brenet mogelijk de cel in: "Welke club gaat met hem in zee?"

Joshua Brenet op de tribune
Joshua Brenet op de tribune Foto: © Orange Pictures

Na de controversiële overstap van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou werd er veel naar FC Twente gekeken als club die handelde zonder moreel kompas. Joshua Brenet werd veroordeeld tot een maand cel: nu handelde de club wél met een moreel kompas.

"De twee zaken hebben niets met elkaar te maken. Maar je kon er gif op innemen dat het morele kompas van FC Twente zwaar ter discussie was gesteld als FC Twente na de transfer van Manfred Ugalde naar Rusland een speler, die voor de tweede keer werd veroordeeld en rijverboden aan zijn laars lapte, nog langer op het veld had laten staan", schrijft clubwatcher Leon ten Voorde in de Tubantia.

"Hoewel de zaak eerst nog werd afgedaan als een privékwestie, kan een maatschappelijk betrokken club als FC Twente het zich niet veroorloven dit zowaar weg te masseren. De eventuele sportieve consequenties ten spijt. Nadat Brenet lange tijd in bescherming was genomen, viel dit niet langer te verdedigen", vervolgt Ten Voorde.

Brenet kan op zoek naar een nieuwe club. "Het wordt voor zijn management nog een hele toer om hem ergens onder te brengen waar hij zijn loopbaan weer enigszins vlot kan trekken. Of het verstandig is dat hij het hoger beroep voortzet, is daarbij de vraag, aangezien dat op z'n vroegst dient als het nieuwe seizoen al lang en breed is begonnen. En welke club gaat met een speler in zee die nog een mogelijke celstraf boven het hoofd hangt?"

Lees meer:
0 reacties