Brenet niet klaar om te starten; complimenten voor Sampsted

Ron Jans kan zondag tegen FC Utrecht nog niet starten met Joshua Brenet. De verdediger is nog bezig aan zijn opbouw, na zijn blessure en viel vorige week al sterk in. Hij is echter nog niet zover dat hij vanaf de aftrap kan beginnen.

Jans laat in het midden hoeveel minuten Brenet inmiddels zou kunnen spelen. "Dat wordt elke week iets meer. De eerste keer dat hij weer 30 minuten speelde, kreeg hij wat spierklachten en hebben we een stapje terug moeten doen. Nu zijn we weer aan het opbouwen. Vorige week was het maximaal 30 minuten, dus het zou nu weer wat langer kunnen", aldus Jans in gesprek met 1Twente.

Met Alfons Sampsted heeft FC Twente een extra rechtsback in huis gehaald. Hij lijkt zich vrij makkelijk aan te passen. Jans laat weten tevreden te zijn met de ontwikkelingen van de IJslander. "Die jongen is een loopwonder, werkt keihard, is leergierig, kijkt naar beelden, luistert naar de trainers, traint goed en het is een hele prettige jongen. Dat maakt het wel makkelijker."

De oefenmeester zag in de wedstrijd tegen Ajax echter ook dat Sampsted nog moet wennen aan sommige wedstrijdsituaties. "Tegen Ajax zag je dat hij nog wat moeilijke momenten had. Met name als Bassey werd weggestuurd door Tadic. Daar zijn we mee bezig. Maar hij is een hele leergierige, prettige, fitte jongen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand