Brenet onder vergrootglas: "Een beetje een ongeleid projectiel"

Joshua Brenet tegen PSV
Joshua Brenet tegen PSV Foto: © Pro Shots

Joshua Brenet werd dit seizoen al meerdere keren op het matje geroepen door de staf van FC Twente, maar na de wedstrijd tegen PSV maakte de rechtsback het te bont.

In dat duel werd Brenet na een uur gewisseld, iets waar hij uiteindelijk niet goed mee omging. Daardoor werd de verdediger uit de selectie gezet door trainer Ron Jans. "In de wedstrijdbespreking krijgen spelers beelden te zien en dan kunnen ze hun zegje doen. Brenet zal zich wel op een bepaalde manier hebben uitgelaten dat hij het niet helemaal eens was met zijn wissel", gaat clubwatcher Leon ten Voorde in De Ballen Verstand in op de situatie.

Natuurlijk is er de ruimte om het oneens te zijn met de trainer. "Maar het gaat er wel om hoe je dat verwoordt. Ik neem aan dat hij niet heeft gezegd: 'Goh meneer Jans, ik kon mij niet helemaal vinden in het feit dat u mij uit het veld hebt gehaald'", vervolgt Ten Voorde. "Brenet ligt natuurlijk al iets langer onder een vergrootglas bij Twente op disciplinair gebied", weet hij.

"Zo voetbalt hij ook. Het is een beetje een ongeleid projectiel. In de thuiswedstrijden is hij geweldig en in de uitwedstrijden is het gewoon heel erg zwak", ziet de journalist. "Bij Groningen-uit, Vitesse-uit en Go Ahead-uit was het allemaal niks. Bij PSV-uit was het ook niet goed. Hij was misschien wel verantwoordelijk voor twee goals, in ieder geval medeschuldig. Je kunt een keer een mindere wedstrijd hebben, maar je ziet hier wel een bepaald patroon in."

Ten Voorde heeft mensen horen zeggen dat ze het tegen PSV niet erg vonden dat Brenet gewisseld werd. "Met Sampsted weet je wat je krijgt: degelijk. Brenet is een ongeleid projectiel. Dat kan ook in zijn voordeel werken en in het nadeel van de tegenstanders", besluit hij.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand