Brenet op weg naar uitgang bij FC Twente: "Gaat iedereen vanuit"

Joshua Brenet
Joshua Brenet Foto: © Pro Shots

Jan Streuer zit niet stil tijdens het trainingskamp van FC Twente in Costa Rica. De technisch directeur van FC Twente zonderde zich deze week af en dat had volgens clubwatcher Tijmen van Wissing van RTV Oost te maken met een mogelijke transfer.

"Hij is wel bezig met een speler, we waren een beetje aan het speculeren. Misschien een rechtsback, misschien aanvallend, misschien al wel voor volgende seizoen", schetst Van Wissing in de gezamenlijke podcast van De Ballen Verstand en De Oosttribune. "Wat verwacht jij?", vraagt hij aan collega Leon ten Voorde.

"Je weet nooit of er spelers weggaan, dan zal hij moeten anticiperen", reageert de journalist van de Tubantia. "Als je kijkt naar de selectie dan zitten ze voorin natuurlijk heel ruim, ook in de kwantiteit. Stel dat je nu in de kwaliteit een buitenspeler erbij kunt krijgen, maar daar heb je er al zoveel van. Dus dat zal niet gaan gebeuren. Dan denk ik inderdaad wel aan een rechtsback."

FC Twente heeft met Joshua Brenet en Luca Everink momenteel twee opties op de rechtsbackpositie, terwijl Anass Salah-Eddine ook op die plek uit de voeten kan. "Brenet is op dit moment geblesseerd. De verwachting is wel dat Brenet na één seizoen FC Twente gaat vertrekken", geeft Ten Voorde aan. "Daar gaat iedereen vanuit en wij ook. Misschien kunnen ze een voorschot nemen op een speler die dan al komt met het oog op komend seizoen, maar dat is nog een beetje ongewis."

Ook Van Wissing verwacht dat Brenet niet lang meer in het FC Twente-shirt te bewonderen is. "Brenet gaat zijn carrière denk ik nog ten gelde maken", voorspelt hij. "Hij is ook gewoon goed en een van de spelers met de meeste potentie." Ten Voorde kan zich daar wel in vinden. "Hij heeft een tweejarig contract getekend, maar wel met de intentie om na een jaar weg te gaan. Dat hebben ze ook gewoon uitgesproken. Dus hij gaat vertrekken."

Brenet lijkt dus bezig aan zijn laatste maanden in Enschedese dienst. De 28-jarige verdediger, die afgelopen zomer nog in de belangstelling stond van PSV en Feyenoord, maakte in januari 2022 transfervrij de overstap van Hoffenheim naar FC Twente. Afgelopen zomer tekende hij een nieuw tweejarig contract in Enschede.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand