Brenet 'populair' bij FC Twente: "Zeker door de jonge jongens"

Joshua Brenet na zijn treffer
Joshua Brenet na zijn treffer Foto: © Pro Shots

Joshua Brenet en FC Twente zijn momenteel in onderhandeling over de ontbinding van het contract van de back. Zijn celstraf van één maand was niet het eerste probleem dat werd veroorzaakt door de back, weet clubwatcher Leon ten Voorde.

"In de voorbije zomer zat de club al danig met Brenet in de maag. Ronduit pijnlijk was de zaak op het vliegveld, vlak voor vertrek voor de Europese wedstrijd bij Fenerbahçe, toen de Duitse politie hem tegenhield omdat hij nog boetes moest betalen", opent Ten Voorde in de TC Tubantia.

Met zijn hoofd was Brenet toen al niet meer bij FC Twente. "Brenet, die op de eerste werkdag van de nieuwe trainer Joseph Oosting ontbrak omdat hij bezig was met een nieuwe club, kwam uiteindelijk niet weg. Dat was na zijn topjaar op z’n zachtst gezegd opvallend, maar tegelijkertijd ook veelzeggend."

Toch was de rechtsback op zijn plek in Enschede. "Brenet had het naar de zin bij FC Twente en de speler was ook populair bij zijn ploeggenoten. Dat was ook het tegenstrijdige: intern werd hij gewaardeerd, zeker ook door de jonge spelers voor wie hij het regelmatig opnam. "Het is geen verkeerde jongen", hoorde je ook regelmatig op de werkvloer", weet Ten Voorde.

"Het probleem was alleen dat hij zichzelf constant weer in de nesten werkte. Binnen en buiten de lijnen was hij een ongeleid projectiel, dat zich niet liet sturen. Onpeilbaar. Opvallend: eind vorige week moest FC Twente uit de media vernemen dat de rechtszaak afgelopen dinsdag zou dienen. Dat kun je nalatig van beide partijen noemen", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties