Brenet was op weg naar FC Groningen: "Maar hij bedacht zich"

Joshua Brenet
Joshua Brenet Foto: © NESimages

Joshua Brenet is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Twente. Het had echter niet veel gescheeld of de rechtsback had het groen-witte shirt van FC Groningen gedragen, zo laat Frank Molema weten in het Algemeen Dagblad.

"Brenet was een jaar geleden dicht bij een overgang naar FC Groningen", schrijft de journalist in het AD. "De vleugelverdediger zat op een dood spoor bij het Duitse Hoffenheim en kon op zijn beurt Mark-Jan Fledderus uit de brand helpen, die naarstig op zoek was naar een goede invulling van de rechterkant van de defensie."

Toch pakte Fledderus niet door. "De technisch directeur wilde, terwijl de transferwindow op zijn einde liep en een akkoord in de lucht hing, echter een nog betere deal uit het vuur slepen. Brenet bedacht zich vervolgens en tekende een contract in Enschede", aldus Molema. "Natuurlijk, het is geen schande als FC Groningen door FC Twente wordt afgetroefd", nuanceert hij. "Wel geeft het afketsen van de komst van Brenet treffend de handelswijze van Fledderus weer. Steeds als je denkt dat de afspraken al op tafel liggen, is de oud-middenvelder bereid zijn poot stoof stijf te houden en nog meer te vragen."

FC Groningen verkeert nu in zwaar weer en is de hekkensluiter van de Eredivisie, terwijl Fledderus dankzij zijn handelswijze miljoenen wist binnen te harken met transfers van onder anderen Jørgen Strand Larsen (Celta de Vigo) en Bjorn Meijer (Club Brugge). "Fledderus is bereid ver te gaan voor het zakelijke belang van FC Groningen, maar de afkeuring om die houding speelt hem nu ontegenzeggelijk parten", meent Molema. "Met regelmaat verzuimt hij in onderhandelingen het menselijke aspect op de juiste waarde te schatten, waardoor hij mensen tegen zich in het harnas jaagt."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand