"Brenet werd door beveiligers uit het café gezet wegens wangedrag"

Joshua Brenet
Joshua Brenet Foto: © Pro Shots

FC Twente neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Heracles Almelo, maar Joshua Brenet maakt geen deel meer uit van de selectie. Verslaggever Geert-Jan Jakobs snapt wel dat de Tukkers uiteindelijk hebben besloten om het contract van de vleugelverdediger te ontbinden.

"Brenet gold binnen Twente als iemand met twee gezichten. Enerzijds was hij een speler die goed in de groep lag, een sfeermaker, iemand die bijna altijd lachte", begint hij op de website van Voetbal International. "Maar over wat er in zijn privéleven gebeurde en de problemen die hem parten speelden, liet hij zelden iets los. Spelers en trainers kregen nooit helemaal hoogte van hem, hoezeer ze ook probeerden zijn vertrouwen te winnen en hem te helpen zijn leven wat meer op orde te krijgen. Dat er zaken niet goed gingen, was geen geheim meer", aldus Jakobs.

"Voor zijn laatste veroordeling waren er al meer incidenten: een uit 2021 daterende voorwaardelijke straf voor huiselijk geweld, waarvan de beleidsbepalers van FC Twente naar eigen zeggen tot voor kort niet op de hoogte waren", vervolgt hij. "Aan het begin van dit seizoen werd Brenet vlak voor vertrek naar het uitduel met Fenerbahçe op het vliegveld van Münster-Osnabrück uit de rij gepikt door Duitse autoriteiten, wegens openstaande boetes uit zijn tijd bij Hoffenheim. De verdediger moest de wedstrijd in Istanboel daardoor aan zich voorbij laten gaan", blikt Jakobs terug.

"In dezelfde periode werd hij door beveiligers wegens wangedrag uit het café gezet tijdens het afscheidsfeestje voor Wout Brama", verklapt hij. "Veelzeggend: FC Twente moest van regionale media vernemen dat de rechtszaak tegen Brenet afgelopen dinsdag op de rol stond. Brenet kwam zelf niet opdagen bij de zitting, iets wat hem door de rechter niet in dank werd afgenomen. De advocaat van de speler liet weten dat hij wegens privéredenen niet aanwezig kon zijn. Brenet had verplichtingen in Tilburg, was de lezing. Maar hij stond dus gewoon op het trainingsveld in Hengelo", weet Jakobs.

Lees meer:
0 reacties