Broertje El Maach jeugdinternational: "Issam is mijn voorbeeld"

Issam El Maach
Issam El Maach Foto: © NESimages

De pas vijftienjarige Adam El Maach beleeft een bijzonder jaar. Het broertje van FC Twente-doelman Issam El Maach is plots jeugdinternational van Marokko en mag een toetsweek laten schieten voor een avontuur met de nationale ploeg. 

"Ik weet nog dat ik op school zat en mijn moeder mij belde", zegt Adam El Maach in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik geloofde het niet. Pas toen ik de uitnodiging van de bond in de mail kreeg, wist ik zeker dat het waar was. Dat een droom zou uitkomen. Ik hoorde pas later dat een scout van Marokko mij dit seizoen de hele tijd in de gaten heeft gehouden."

"Het gaat allemaal heel snel: vorig jaar keepte ik nog in de Onder 15 van SV De Braak en nu speel ik bij Helmond Sport en voor Marokko", vervolgt het talent. "Bij mijn debuut tegen Kroatië pakte ik ook nog eens een penalty. Ik voelde de spanning en daarna de ontlading. Ik hoorde mijn broer schreeuwen op de tribune, alle teamgenoten kwamen op mij af. Ik had kippenvel toen ik voor dat duel het veld opliep én bij het volkslied. De tekst heb ik een paar dagen ervoor snel uit mijn hoofd geleerd."

Adam heeft ook veel aan zijn broer Issam, die bij FC Twente keept. "Issam is mijn voorbeeld. Hij is ook jeugdinternational geweest en geeft me tips. Voor mijn debuut bij Marokko zei hij nog dat ik gewoon mezelf moest zijn, dat ik niet iets extra's hoef te laten zien. Ik vind het lastig te zeggen of ik veel op hem lijk. Meer op Nasim waarschijnlijk, mijn tweelingbroer die ook bij Helmond Sport speelt. Volgend seizoen spelen we in hetzelfde team. Dan zijn we dus concurrenten. Maar ik zeg je eerlijk: we gunnen elkaar veel. Nasim was ook heel blij dat ik was opgeroepen voor Marokko. We willen beiden Issam nadoen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
NEC
18:45
FC Twente
za
17/08
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
za
14/09
FC Twente
16:30
PEC Zwolle
zo
22/09
Almere City
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
Bekijk de hele stand