Bruggink blij: "Hij is heel erg trots om bij FC Twente te werken"

Arnold Bruggink
Arnold Bruggink Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink is heel blij dat Joseph Oosting trainer van FC Twente is. Volgens de technisch directeur heeft de oefenmeester in no time de ploeg op de rit gekregen.

In Tubantia geeft Bruggink toe dat Oosting de beste transfer van deze zomer was. "Wat Joseph en zijn staf doen, wordt normaal gevonden, maar dat is het niet. Het wordt enorm onderschat”, meent de td. "Zo vanzelfsprekend is het allemaal niet na zo’n korte voorbereiding en al die Europese wedstrijden achter elkaar. Hij is ook heel erg trots om bij Twente te werken en ik denk dat de supporters dat ook zien."

"Als ik zie wat er intern allemaal gebeurt, daar is een topprestatie geleverd", vervolgt Bruggink zijn lofzang, die wijst naar de grote veranderingen die afgelopen zomer plaats hebben gevonden in Enschede. "En dan weet je dit voor elkaar te krijgen met een relatief kleine groep. Hij gooit jeugdspelers erin en wisselt om te winnen, dat is echt knap."

De enige tegenslag die de Tukkers tot nu toe meemaakten was de uitschakeling tegen Fenerbahce, maar zelfs daar haalde Bruggink wat positiefs uit. "Het mooiste moment tot dusverre vond ik de wisselwerking tussen ons publiek en de ploeg na Fenerbahçe thuis. Toen zat ik op de tribune en gebeurde er iets bijzonders waar ik kippenvel van kreeg. Toen voelde ik heel erg hoe de supporters achter de club staan", aldus de technisch directeur.

Lees meer:
0 reacties